Đedović Handanović: U rekonstrukciju niskonaponske mreže uloženo oko 50 miliona evra

|   Info
U rekonstrukciju niskonaponske mreže uloženo je oko 50 miliona evra i za manje od godinu dana rekonstruisano je 2.500 kilometara te mreže na distributivnim područjima Niša, Kraljeva i Kragujevca, koja obuhvataju 20 lokalnih samouprava, rekla je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.
Foto: FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

 

Izvor: FoNet

U saopštenju Ministarstva, navodi se da je Đedović Handanović rekla da se rekonstrukcijom rešavaju višedecenijski problemi koji su posledica nedovoljnog ulaganja, a građani su ih osećali kroz prekide napajanja prilikom vremenskih nepogoda, kvarove na uređajima u domaćinstvu, pa i opasnost od neizolovanih provodnika.

Završetkom ove investicije, Elektrodistribucija Srbije omogućila je građanima kvalitetnije i sigurnije napajanje električnom energijom, sa manje kvarova i prekida u snabdevanju, i ujedno  stvorila uslove za značajne uštede u daljem poslovanju, konstatovala je ona.

Đevović Handanović je precizirala da će rekonstrukcija niskonaponske mreže i zamena više od 34.000 drvenih stubova betonskim i zamena neizolovanih provodnika samonosećim kablovskim snopom, doneti značajne uštede Elektrodistribuciji Srbije - milion evra godišnje.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar