Završavaju se radovi na proširenju aerodromske zgrade u Nišu

|   Info
Nova zgrada aerodroma projektovana je za prihvat šest aviona i 1,5 miliona putnika na godišnjem nivou. U planu je izgradnja i drugog dela i proširenje platforme sa četiri na devet mesta za vazduhoplove.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet 

Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu priprema se da sredinom jula otvori novu zgradu terminala, prenela je danas Radio-televizija Srbije.

Projektovana je za prihvat šest aviona i 1,5 miliona putnika na godišnjem nivou. U planu je izgradnja i drugog dela zgrade i proširenje platforme sa četiri na devet mesta za vazduhoplove.

"Danas smo u situaciji da subotom imamo pet istovremenih letova u postojećoj zgradi i vrlo nam je otežan rad", rekao je direktor Javnog preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković.

U novu zgradu za odlazeće putnike, država je uložila 15 miliona evra i još 17 miliona evra u aerodromsku infrastrukturu.

"Sledeće je proširenje i pristup do platforme, koja će u sebi sadržati saobraćajnice za buduće autobuse koji će prevoziti putnike od gejtova ka vazduhoplovima", rekla je rukovoditeljka razvoja i investicija Andrijana Cvetković. 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar