Zadovoljstvo saradnjom

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predsednikom Interpola Mengom Hongvejom, koji je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom Interpola i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je već pet godina među deset najboljih partnera te organizacije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Vučić je, kako je saopšteno, izrazio zahvalnost što Interpol poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i rekao da postoji potreba za produbljivanjem saradnje srpske policije i te međunarodne organizacije, kako bi se zajednički suprotstavili aktuelnim globalnim izazovima.

Foto: FoNet

On je rekao da se, kroz razmenu informacija i iskustava, jača efikasnost MUP Srbije u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i drugih aktuelnih bezbednosnih rizika, poput sajber-kriminala i drugih zloupotreba informacionih tehnologija.

Vučić je istakao da na taj način policija Srbije daje svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu i svetu.

Meng je rekao da je ta organizacija spremna za jačanje saradnje sa Srbijom, kao i za jačanje njenih bezbednosnih kapaciteta, posebno zbog njene ključne uloge u regionu, i da očekuje sugestije za budući razvoj Interpola.

Vučić je, s obzirom na to da je Meng ujedno i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, istakao spremnost Srbije za jačanje policijske saradnje sa Kinom, izrazivši ujedno zadovoljstvo zbog predstojeće posete toj zemlji, na poziv predsednika Sija.

U saopštenju se dodaje da je Vučić rekao da od te posete očekuje da da značajan doprinos jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva dveju zemalja.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar