Za vodosnabdevanje "Šljake" još sedam miliona dinara

|   Info
Izmenama Programa uređivanja gradskog gradjevinskog zemljišta za ovu godinu izdvojeno je sedam miliona dinara za nastavak radova na vodovodnoj mreži u naselju „Šljaka“.


Objašnjavajući izmene Programa na poslednjoj sednici Gradskog veća sekretar Sekretarijata za investicije Vanča Dimitrov rekao je da će novac koji je naknadno preusmeren za vodosnabdevanje biti dovoljan za završetak druge faze radova u „Šljaci“.

„Treća i poslednja faza radova ostala bi za narednu godinu i njenim završetkom rešili bi višedecenijski problem vodosnabdevanja tog naselja“, izjavio je Dimitrov.

Veće grada Niša usvojilo je i izmene Programa održavanja komunalne infrastrukture javnog zemljišta gradskog i seoskog područja, a izmenama je izmedju ostalog predvidjeno obezbedjivanje pet miliona dinara za reagovanje u vanrednim situacijama.

Dimitrov je kazao da će taj novac u slučaju poplava biti iskorišćen za nabavku pumpe za ispumpavanje vode i druge neophodne opreme, izradu projektne dokumentacije i finansiranje nekih geoloških radova.