Za letnju sezonu 38 nedeljnih letova sa aerodroma Konstantin Veliki

|   Info
Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu saopštio je da sa tog aerodroma može leteti na 13 celogodišnjih i tri sezonske linije u narednoj letnjoj sezoni, odnosno da je u ponudi za letnju sezonu ukupno 38 nedeljnih letova u redovnom saobraćaju.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi u saopštenju, sa tog aerodroma može se leteti kompanijom Rajaner na četiri destinacije: Stokholm, Beč, Malta i Krf - sezonski, kompanijom Vizer na pet destinacija: Malme, Beč, Memingem, Bazel, Dortmund, kao i kompanijom Er Srbija na sedam destinacija: Istanbul, Keln, Ljubljana, Beograd, Frankfurt Han i Tivat i Atina - sezonski.

"U više navrata obaveštavali smo javnost, ne krijući bilo šta, da je razlog ukidanja destinacije Bergamo isključivo komercijalne prirode, jer smo takve informacije i dobili od avioprevoznika", navodi se u saopštenju povodom sve učestalijih napada i objavljivanih, kako se ističe, netačnih podataka u pojedinim medijima.
 
Dodaje se da uprava aerodroma smatra da je linija za Bergamo važna za putnike.

"Teško nam je da poverujemo da kompanija koja leti u preko 40 država i na preko 230 aerodroma i sa preko 2.500 letova dnevno, ukida neku svoju liniju, pa makar to bila i linija iz Niša za Bergamo, iz razloga što je promenjen vlasnik aerodroma pre četiri godine", kažu iz Konstantina Velikog.

Napominju da takva kompanija sigurno ne bi dugo opstala na vazduhoplovnom tržištu, a da je kompanija Rajaner svakako jedan od lidera na njemu.

Iz uprave aerodroma reagovali su na navode pojedinih medija da trenutno sa aerodroma u Nišu ima "minus četiri linije".

"Navode da je ukinuto 14 linija nakon poklanjanja i da nije bilo novih, a istina je samo jedna, da je po preuzimanju aerodroma bilo 10 linija sa 20 poletanja nedeljno, a da ih danas imamo 16 sa 38 poletanja nedeljno", tvrde iz aerodroma.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.