Vujović: Ekologija prioritet za Vladu

|   Info
Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da je predloženim izmenama Zakona o budžetu za 2021. godinu, budžet njenog resora uvećan za četiri milijarde dinara, što je, kako je ocenila, najbolji dokaz da je ekologija za Vladu prioritet i da će ovu godinu obeležiti najveća ulaganja do sada u ovu oblast.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

Ukoliko poslanici podrže rebalans, Ministarstvo zaštite životne sredine raspolagaće sa 12,3 milijarde dinara za ovu godinu, saopštilo je to ministarstvo.

Vujović je najavila da će država sigurno nastaviti da finansira projekte čiji je cilj smanjenje aerozagađenja, kao i da će pomagati gradovima i opštinama da saniraju divlje deponije na svojim teritorijama.

Prema njenim rečima, budžet je uvećan kako bi, pored ostalog, bila dostupna sredstva za pokretanje kapitalnih projekata, kao što je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u 28 lokalnih samouprava, ali i za kompletnu zamenu kotlova u gradskoj toplani u Кragujevcu, jer je ona trenutno jedan od većih zagađivača u tom gradu.