Vučić : Ženski sport popravlja ugled Srbije u svetu

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je prijem za Marinu Maljković, selektora ženske košarkaške reprezentacije i trenera kineskog košarkaškog kluba Šangaj Baošan Dahua, i igračice oba tima, i poručio da ženski sport ima veliki značaj, jer dramatično popravlja ugled Srbije u važnim evropskim i svetskim zemljama.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić, istakao je da je Marina  Maljković, posle šest godina uspešnog rada, ponovo od prošle godine selektor reprezentacije, ali I dodao I da je, time što vodi veliki klub iz Kine, pokazala kako može da uradi dobre stvari za zemlju. Prema njegovim rečima, Marina je približila Srbiju Kini i Kinu Srbiji i dovela je više od 30 ljudi iz te zemlje na pripreme u Srbiju.

Maljković je kazala da je ponosna što predsednik njene zemlje ima toliko razumevanja za sport. "Dirnuta sam svakom vašom rečju. Reprezentacija koja je ovde sa nama, to su neke nove, mlade devojke. Nije ona generacija koja je osvojil EP, olimpijsku bronzu, ali je njima sasvim jasno kako je prethodna generacija došla do uspeha, a to je pre svega zalaganjem i teškim radom", objasnila je ona.

Vučić je podvukao  da Srbiju i Kinu vezuje čeličlno prijateljstvo i zahvalio predsedniku te zemlje Si Đinpingu na odnosu prema Srbiji.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar