Vučić: Pokazati poštovanje za sve što je EU učinila za Srbiju

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas prilikom primopredaje 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja ispred Palate Srbija u Beogradu da svi građani moraju da pokažu izuzetno poštovanje za sve što je Evropska unija (EU) učinila za Srbiju.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

On je rekao da Srbija zahvaljujući vozilima koje je dobila od EU neće više morati da iznajmljuje vozila za transport vakcina i da će za 10 do12 sati vakcine moći da budu isporučene u bilo koji kraj Srbije zahvaljujući ovom projektu EU, "čime je rešen značajan problem s distribucijom vakcina širom Srbije".

Vučić je precizirao da će 26 danas dobijenih vozila biti upućena u 24 opštine Srbije i istakao da je pomoć EU, samo u ovom projektu vredna više od 600.000 evra.

On je ponovo pozvao građane da se vakcinišu jer su vakcine najjače oružje, a nevakcinisanjem se ugrožavaju i zdravlje i životi drugih, ali i napredak u ekonomiji i svakoj sferi društvenog života.

"Strašno je važno da razumemo da nismo sami u svetu" i da ljudi time što sebe ne vakcinišu "možda imaju pravo da sebe ugroze", ali da nemaju pravo da ugroze druge, istakao je predsednik Srbije.

On je rekao i da Srbija već pravi jednu vakcinu i najavio da će praviti i drugu, i dodao da će se te vakcine menjati "i za šest meseci i za godinu, jer je velika trka u svetu za vakcinama koje će pokriti nove sojeve".

Najavio je da će pored postojećih, Srbija za mesec dana dobiti i petu vakcinu i poručio građanima da će Srbija kupiti i šestu i sedmu vakcinu, samo da građani kažu i da se vakcinišu.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike