Vučić i Ditman: Najbolji odnosi u istoriji

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Aksel Ditman konstatovali su danas da Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji.
Foto: Fonet

Izvor: RTS

 

Predsednik Vučić je ambasadoru Ditmanu, koga je primio u oproštajnu posetu, zahvalio na dobroj saradnji i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapredjenju odnosa Srbije i Nemačke.

Dvojica sagovornika su konstatovali da Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje karakteriše veliko međusobno poverenje, što pokazuju i brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja, ostavrene tokom diplomatskog mandata ambasadora Ditmana.

Predsednik Vučić je istakao da je ekonomska saradnja u snažnom zamahu i da veruje da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je zahvalio nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50.000 radnika i izrazio nadu da će njihovo iskustvo doprineti još većem interesovanju za ulaganje u našoj zemlji.

Ambasador Ditman je rekao da mu je bila čast da predstavlja Nemačku u Srbiji i zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada.

On je istakao da Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti, naglasivši potrebu unapređenja vladavine prava u okviru reformi za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić je posebno istakao značaj Berlinskog procesa, koji je inicirala kancelarka Abgela Merkel, za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Vučić je naglasio opredeljenje Srbije, da zbog mirne budućnosti naše zemlje i celog regiona, radi na postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, koje bi u isto vreme zaštitilo naše državne i nacionalne interese.

Predsednik Srbije je ambasadoru Ditmanu poželeo mnogo uspeha na novoj, odgovornoj dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, navedeno je u saopštenju.

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar