Vučić: Da im damo zemlju na tacni i opravdanje za sve zločine koje su počinili, to nećemo nikada

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Somboru da je "pre 24 godine konačno umrlo savremeno međunarodno pravo", ali da se mora čuvati mir i da Srbija neće nikakve sukobe, ali da se ne treba igrati sa crvenim linijama i dalje pritiskati, jer će onaj ko to radi dobiti odgovor ponosite, dostojanstvene i junačke Srbije.
Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

 

Izvor: FoNet

"Da im damo zemlju na tacni i opravdanje za sve zločine koje su počinili, to nećemo nikada", poručio je Vučić na skupu povodom početka NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine i rekao da Srbija mora da čuva svoj Ustav.

Vučić je dodao da Srbija danas nije lak plen, kakav je bila 1999. godine, ali da vidi kakva bi sila krenula na Srbiju, zbog čega zemlja mora dalje se razvija, a vojska da bude faktor odvraćanja.

Kako je naveo, video je danas kako su predstavnici Kvinte i kosovsko rukovodstvo saglasni "kako su divne i pravedne stvari radili" i pitao kako to da "ovaj mali narod ne vidi da je bio kriv".

On je rekao da od 1999. ništa u svetu ne može da bude gore od onoga što su "oni" učinili jednoj maloj zemlji, "koja je kriva jer je želela da bude svoja na svome, da bude slobodna i slobodarska i nije se dopadala onima koji su 1989. srušili stari poredak i stvorili novi u kojem se samo oni pitaju za sve, a neposlušni se kažnjavaju".

"Jeste li nas naučili pameti, ja vam kažem niste. Ponosni srpski duh lomili ste i lomili i niste ga slomili i nikada ga nećete slomiti", poručio je Vučić.

Podsetio je da je Srbiju napalo 19 moćnih i da agresiju nisu poveli da bi zaštitili nekoga, nego da bi pokazali svoju dominaciju u svetu i kako bi Srbiji oteli Kosovo i Metohiju.

Naveo je da je danas na Kosovu više Albanaca nego što ih je bilo 1999. godine, a da Srba ima tri puta manje.

"Danas kada nas pritiskate i tražite da damo opravdanje za sve ono što ste neopravdano učinili ovoj zemlji, da se saglasimo da niste tako strašno pogrešili, govorite nam gledajte u budućnost. Gledamo u budućnost i zato imamo i čuvamo mir, zato ne želimo da imamo sukobe ni sa Albancima, ni sa Bošnjacima, ni sa Hrvatima, ni sa vama, sa 19 moćnih na jednoga", rekao je Vučić.

On je dodao da nisu stradali samo Srbi, već i Albanci i Bošnjaci i da se moraju poštovati tuđe žrtve, da bi drugi poštovali naše.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar