Učenik Marko Todorović prvi doplivao do Časnog krsta

|   Život
Sinoć smo svi gledali u nebo i zamislili želju, tako smo dočekali Bogojavljenje, dan između Krstovdana i Svetog Jovana, kada se tradicionalno pliva za Časni krst.
Foto: televizija Kopernikus

 

Posle dvogodišnje pauze održavanja manifestacije bez prisustva publike, usled epidemiološke situacije, Nišlije su ove godine ponovo sa tribina bodrile plivače.

Najmlađi ovogodišnji učesnik, osamnaestogodišnji Marko Todorović prvi je doplivao do časnog krsta koje je Gradska opstina Medijana i ove godine organizovala na otvorenom bazenu SC Čair. Marko je učenik srednje Medicinske škole i već 14 godina član plivačkog kluba.

Za Bogojavljenski krst ove godine plivale su i dve dame. Novinarka Jadranka Tasić učestvovala je prvi put, kako kaže da bi pokazala da šta mogu da urade žene i u šestoj deceniji.

Nišlije su ove godine ponovo sa tribina bodrile plivače, a najveća niška opština Medijana manifestaciju organizovuje već 17 godina.

Pobednik Bogojavljenskog plivanja dobio je novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak, a za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade.