U Tekerišu obeležena godišnjica Cerske bitke

|   Info
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položio je danas venac kod spomen kompleksa „Cerska bitka“ u Tekerišu kod Loznice, povodom obeležavanja 104. godišnjice od Cerske bitke, saopštilo je Ministarstvo.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Đorđević je naglasio da je potrebno da građani Srbije poseduje svest da će njihov život i rad biti ugrađeni u budućnost Srbije i da kako se danas budu odnosili prema državi, koja ih je izgradila, takav će sutra život imati deca koja će živeti u njoj.

„Kako budemo poštovali sami sebe, tako će nas poštovati i drugi. Ali, pre svega moramo znati da svako od nas pojedinačno čini Srbiju, da je država kolektivitet, a ne apstraktni pojam koji nema veze ili je u sukobu sa individualitetom građana“, rekao je Đorđević.

„I zbog toga svako od nas pojedinačno sebi mora dati dobar odgovor na to zbog čega danas živi, barem jednako dobar kao što je razlog koji su sebi davali naši stari kada su dobrovoljno kretali u smrt“, poručio je ministar.

Pored ministra Đorđevića, vence su položili predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Loznice, Šapca, Opštine Krupanj kao i predstavnici brojnih udruženja i građana opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar