Svečana dodela mađarskog ordena za zasluge Miloju Brankoviću

|   Život
U foajeu Narodnog pozorišta Niš biće upriličena svečana dodela mađarskog ordena za zasluge "Viteški krst", 13.9.2021. god. sa početkom u 12:30 časova.
Foto: televizija Kopernikus

 

Ovo odlikovanje biće uručeno počasnom konzulu Republike Mađarske u Srbiji, gospodinu Miloju Brankoviću, za izuzetan doprinos u ojačavanju čvrstih veza Srbije i Mađarske, saopšteno je iz niškog Narodnog pozorišta.

Miloje Branković već dugi niz godina pruža svoj ogroman doprinos u razvoju mađarsko-srpskih odnosa, od kojih su državljani dveju zemalja, kao i kompanije već značajno profitirale, piše u saopštenju.

Ovu svečanost će otvoriti mađarski ambasador Atila Pinter, a pratiće je izložba skulptura ,,Introspekcija – Izvrnuta basna“ autora Arpada Pulai, mladog umetnika iz Mađarske.

Radovi ovog umetnika se nalaze u kolekciji ‘’Ateljea 61’’ i u Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu. Zaposlen je u Školi za dizajn ’’Bogdan Šuput’’ u Novom Sadu kao profesor na predmetu Oblikovanje tekstila, a od 2015. godine radi u Beogradu kao umetnički saradnik na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku dizajn tekstila.