Skupština o zakonima iz oblasti pravosuđa, poljoprivrede i finansija

|   Info
Skupština Srbije počela je danas sednicu na kojoj će poslanici razmatrati zakone iz oblasti pravosuđa, poljoprivrede i finansija, a na dnevnom redu su i predlozi odluka o izboru republičkog javnog tužioca i predsednika sudova.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Za republičkog javnog tužioca predložena je Zagorka Dolovac, koja i sada obavlja tu funkciju.

Poslanici će na sednici razmatrati predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama, Zakona o Visokom savetu sudstva i Predlog zakona o popisu poljoprivrede 2023. godine.

Na dnevnom redu sednice su i predlozi zakona o utvrđivanju finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije Kovid-19 i potvrđivanju Finansijskog ugovora Kovid-19 podrške Vladi Srbije za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije između Evropske investicione banke i Srbije.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i administrativno-tehničkog osoblja, kao i listu kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koju je podneo Odbor za kulturu i informisanje.