Šapić: Svedoci smo nastajanja jedne nove Srbije

|   Info
Svedoci smo nastajanja jedne nove Srbije, vojno snažnije, ekonomski stabilne, geopolitički mudro pozicionirane, a ujedno nacionalno i identitetski osvešćene, a utemeljivač i tvorac te savremene Srbije i prvi ideolog je Aleksandar Vučić“, izjavio je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: TV Prva, FoNet

On je na TV Prva istakao da Srbija prvi put ima predsednika koji je, osim što je predsednik njenih građana, i predstavnik svih Srba i celokupnog srpskog naroda i ocenio da je politika koju Vučić danas vodi mnogo šira i ne tiče se samo građana Srbije već celokupnog srpskog naroda.

„Mislim da su ovo ključne stvari koje će jednog dana iza sebe Vučić ostaviti kao svoj legat i zaostavštinu i po čemu će ga se srpski narod sećati i pamtiti ga jer danas Vučić treba Srbiji a ne Srbija njemu“, ocenio je Šapić.

Govoreći o međustranačkom dijalogu i pregovorima dela opozicije sa predstavnicima Evropskog parlamenta, on je upitao kako su to od „ljudi zbog kojih će demokratija u Srbiji da procveta“, evroparlamentarci danas za opoziciju postali „Vučićevi plaćenici“.

„Jesu li sada evroparlamentarci dobri ili loši? Od simbola istine, demokratije i pravičnosti Tanja Fajon i Vladimir Bilčik došli su do toga da su sada nebitni i da ih je Vučić potkupio. Pitanje za taj deo opozicije je : Znate li tačno šta hoćete", upitao je Šapić.