Repertoar Pozorišta lutaka u Nišu

|   Život
Na repertoaru Pozorišta lutaka za ovu nedelju nalaze se predstave "Trnova ružica" i "Pop Ćira i pop Spira".
Foto: televizija Kopernikus

 

Četvrtak, 29. septembar, 18.00
“Trnova ružica”

Na temelju poznate bajke o stogodišnjem snu, uspavanom kraljevstvu  i hrabrom spasiocu, predstava podseća  malu i veliku publiku kako se uz malo truda, rada i upornosti može doći do željenog cilja.

U stalnom preplitanju duhovitih igranih i lutkarskih rešenja deca učestvuju u kreiranju samog događaja na sceni, čime interaktivni proces predstavlja poseban doživljaj.

Predstavu je režirao Vladimir Lazić, a uloge će tumačiti: Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Jovan Živković (k.g.), Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević i Toma Bibić.

Nedelja, 2. oktobar, 11.30 i 13.30
“Pop Ćira i pop Spira”

Večiti i večni Sremac raduje nas avanturom dvojice popova i njihovih familija u vanvremenskoj komediji o životnim snovima, neprestanom dokazivanju ko je ”prvi u selu” i čaršijskim pričama. Ovo delo koje je doživelo mnoge adaptacije za pozorište, kao i za male i velike ekrane, sada se obraća  mladima. Ima li šta važnije od približavanja klasike novim generacijama? Čuvanjem jezika i Sremčevog književnog nasleđa kroz ovaj pozorišni poduhvat, direktno učestvujemo u obrazovanju onih koji tek dolaze.

Predstavu je režirao Predrag Štrbac, a uloge tumače: Dejan Gocić, Toma Bibić, Biljana Radenković, Nataša Ristić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Sofija Ristić (k.g.), Teodora Stojković (k.g.) i Danilo Milenković (k.g.).