Pri kraju radovi na rekonstrukciji, modernizaciji i proširenju beogradskog aerodroma

|   Info
Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" privodi kraju velike radove na rekonstrukciji, modernizaciji i proširenju, a u odnosu na prethodnu letnju sezonu, koju je obeležio rekordan obim saobraćaja, realizovano je nekoliko ključnih unapređenja koja će doprineti efikasnijoj usluzi i većem komforu, saopštila je kompanija Vansi erports čiji je deo mreže.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Umesto prošlogodišnjih 57, biće 90 šaltera za registraciju, putnicima u odlasku na raspolaganju je 16 šaltera za pasošku kontrolu granične policije i 12 uređaja za pregled prtljaga sa najsavremenijom tehnologijom koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda ubrzavajući proces i štedeći vreme.

Napravljena je i nova, glavna fri šop prodavnica, čija je površina tri puta veća nego ranije, sa značajno obogaćenim sadržajem, a deo je buduće centralne zone na odlascima, koja će sadržati celine namenjene za zabavu, edukaciju, opuštanje i odmor putnika.

Nova centralna zona trenutno je u izgradnji, a sadržaće raznovrsnu komercijalnu ponudu koja predstavlja kombinaciju lokalnih ukusa i poznatih svetskih brendova.

U zoni dolazaka, pasoška kontrola sada je opremljena sa 13 šaltera, u poređenju sa osam koliko ih je bilo prethodne letnje sezone. U toku su, takođe, radovi na proširenju i modernizaciji zone za preuzimanje prtljaga.

Unapređen je i nadograđen i Sistem za upravljanje prtljagom, čime je kapacitet povećan na približno 3.800 komada prtljaga na sat, a sada je povezan sa svim zonama za registraciju i preuzimanje prtljaga.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar