Povredio se Davidovac, kakva su selektorova očekivanja pred košarkaški turnir na Olimpijskim igrama?

|   Sport
Još uvek nije jasno koliko spreman će Nikola Jović dočekati Olimpijske igre, iako oporavak ide prema planu. U međuvremenu se povredio Dejan Davidovac. O trenutnom stanju ekipe i očekivanjima od Olimpijskih igara govorio je selektor Svetislav Pešić.
Foto: TV Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da se Dejan Davidovac povredio na utakmici protiv Holandije, a povređeni Nikola Jović je počeo sa treninzima, ali ne sa ekipom, već individualno.

Reprezentacija sutra putuje u Francusku, gde će u petak odigrati utakmicu sa domaćinom Olimpijskih igara, a potom će igrati na turniru u Abu Dabiju sa selekcijama SAD i Australije.

Postoji ogromna želja igrača da se što pre svi individualno pripreme i budu u dobrom fizičkom stanju, jer ono još nije na nivou na kojem sam ja želeo da bude.  Pred nama su još dve i po nedelje i nadam se da ćemo doći na fizički status koji je potreban, rekao je Pešić.

Komentarišući olimpijski turir, Pešić je rekao da je u našu grupu ušla veoma dobra i opasna ekipa Portorika.

Sećate se šta sam pričao za njih. Portoriko je fantastična ekipa, dobili su igrače, imaju jednog sjajnog iz Nju Orleansa koji je neviđen na mestu plejmejkera. Ne znam da li bismo ih pobedili da smo igrali na tom kvalifikacionom turniru, kazao je Pešić.

Poručio je da na olimpijskom turniru nema lakih protivnika i da ne treba stvarati euforiju.

Mi ćemo imati šansu protiv Amerikanaca, jer u jednoj utakmici uvek sve može da se desi, ali isto to misli i Južni Sudan za utakmicu protiv nas, upozorio je selektor.

Spustite loptu, ako budemo drugi u grupi, što je realno iz ove perspektive i što je naš cilj, onda ne idemo na trećeg, nego na prvog ili drugog. Možemo da dobijemo Kanadu u četvrtfinalu, a onda je sve problematično, ali je žreb podjednako problematičan za sve ostale ekipe, rekao je Pešić.

Naveo je da će konačan spisak igrača za olimpijski turnir najverovatnije saopštiti pred polazak na Olimpijske igre.

Krećemo 24. jula za Lil i verovatno ću dan pre toga saopštiti konačan spisak. Iz mnogo razloga neće biti pre toga, pre svega zbog, ne daj Bože, povreda. To nije laka odluka. Moramo da budemo svi zdravi da bismo svi mogli da donesemo odluku, rekao je Pešić.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar