Pošta upozorava na lažnu nagradnu igru

|   Info
Javnom preduzeću “Pošta Srbije” prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije kojim se korisnicima putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža, upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje Pošta Srbije, te da ukoliko odgovore na četiri pitanja imaju mogućnost da osvoje nagradu u iznosu 30.000 dinara.
Lažna nagradna igra - ilustracija

 

Nakon navodnog osvajanja nagrade, dalje se traži i da o istoj obaveste 20 prijatelja ili nekoliko grupa, da unesu adresu i kompletiraju registraciju.

Pošta Srbije obaveštava građane i korisnike da je u pitanju novi pokušaj prevare u vidu lažne nagradne igre. Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

”Građanima savetujemo da budu oprezni, da ne otvaraju linkove i da ne unose svoje podatke, kao i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih” saopštila je Služba za odnose s javnošću Pošte Srbije.

Iz Pošte dodaju da je za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima, ukoliko imaju bilo kakve nedoumice, dostupna stranica Onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije, kao i Kontakt centar Pošte Srbije na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.