Poseta Kini jedna od najznačajnijih

|   Info
Veoma sam ponosan na činjenicu što ću se peti put sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, to je ogromna čast za našu malu zemlju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

"Nisam samo srećan zbog susreta i zbog toga što je to čast lično za mene, srećan sam zbog naše zemlje jer ćemo tamo potpisati najmanje deset veoma važnih aranžmana", rekao je Vučić novinarima posle obilaska obnovljene i novoopremljene prostorije Kliničko bolničkog centra "Zemun".

Foto: FoNet

Zemunska bolnica je dobila novu angio salu za kardiovaskularne intervencije i magnetnu rezonancu, a najavljena je i obnova pedijatrijske bolnice.

Vučić je rekao da veruje da će tokom posete Kini rešiti pitanje industrijskog parka i više raznovrsnih infrastrukturnih projekata.

"To je, u smislu novca o kojem pričamo i vrednosti ugovora o kojima razgovaramo, jedna od najznačajnih poseta koju sam ikada imao", istakao je Vučić.

Vučić je najavio i potpisivanje predugovora sa kompanijom Li Long, koja planira da dođe u Srbiju, a očekuje i da se uspešno reši pitanje dolaska Kineza u RTB Bor.

Upitan o ujedinjavanju njegovih političkih protivnika, Vučić je odgovorio da ne beži od izbora i da je za njega pitanje legitimiteta od suštinskog značaja.

Redovni izbori su 2020, napomenuo je Vučić i optužio svoje političke protivnike da nemaju nikakvu politiku, već da samo žele da se dočepaju vlasti.

Prema Vučiću, Srbija je zemlja "u kojoj se slave ubice", a kao primer je naveo peticiju podrške ženi osumnjičenoj da je ubila jednog investitora.

"Hoćete da vam pokažem dosije i da vidite šta je sve ta žena radila", rekao je Vučić i upitao one koji podržavaju osumnjičenu za ubistvo šta bi radili da je u pitanju član njihove porodice.

Vučić je istakao da Srbija danas ima ekonomske rezultate, da smanjuje javni dug, uz rast privrede od 4,9 odsto, i da je to ono što bi trebalo da se računa.

"Srbija je na dobrom putu", rekao je Vučić i naveo da njegovi politički protivnici imaju "glad za vlašću po svaku cenu" i da su pljačkali građane, kao i da bi to nastavili da rade u slučaju da pobede na izborima.

Nasuprot rezultatima koje smo ostvarili, smatra Vučić, opozicija ima samo mržnju protiv njega kao pokretačku snagu i nema politički program, ali ne isključuje mogućnost da njegovi politički protivnici, ipak, dođu na vlast.

Vučić je ponovio da je Srbiji neophodan mir i dogovor sa kosovskim ALbancima, kao i da je verovatno da sporazum neće biti brzo postignut.

Upitan o troškovima Srbije na Kosovu, Vučić je rekao da ne mogu sva davanja da budu transparentna, jer u tom slučaju ne bi novac došao do svih Srba na Kosovu i Metohiji usled protivljenja prištinskih vlasti.

Upitan o izborima u Bosni i Hercegovini, Vučić je rekao da se u to ne meša, ali da vidi da je u izbornoj kampanji on svakodnevna tema.

Komentarišući mogućnost da Evropska unija kazni Mađarsku, Vučić je rekao da Srbija neće kvariti odnose sa tom zemljom.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar