Pomoć porodicama čije su kuće izgorele

|   Info
Porodicama čije su kuće izgorele u požaru koji se dogodio prošle nedelje u ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu, u blizini tehničkih škola GO Crveni krst dodelila je jednokratnu pomoć u ukupnom iznosu od miliona dinara.
Foto: televizija Kopernikus


Nedelju dana je prošlo od kako je 10 porodica ostalo bez krova nad glavom u velikom požaru montažnih baraka kod građevinske škole u Nišu. Trajni predlog Grada Niša da im se ponude gradski stanovi i plaćanje kirije većina je prihvatila jer, kako kažu, nemaju drugog izbora.

Međutim, ima i onih koji nisu zadovoljni ovim rešenjem jer tvrde da njihova primanja nisu dovoljna da pokriju sve troškove.

Za pomoć su se javili donatori sa teritorije svih pet gradskih opština, a iz GO Crveni Krst izdvojena je jednokratna novčana pomoć.

Članovi porodica zahvalni su na ovoj pomoći.

Kuće u kojima je živelo deset porodica, potpuno su izgorele u noći između 8. i 9. aprila. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali na svu sreću žrtava nije bilo. Dok se ne pronađe trajno rešenje članovi porodica, njih 50-ak smešteni su u prihvatilištima, dok su se ostali sami snašli za privremeni smeštaj.