Obeležavanje Dana 63. padobranske brigade

|   Info
Na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu održana je svečanost povodom Dana 63. padobranske brigade i Dana vojnih padobranaca, koji se obeležavaju u spomen na 14. oktobar 1944. godine, kada je u vojnoj bazi kraj Barija u Italiji formiran Prvi padobranski bataljon Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije.
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Pripadnici 63. padobranske brigade obeležili su i krsnu slavu jedinice, Pokrov Presvete Bogorodice, a svetu arhijerejsku liturgiju je tim povodom služio episkop niški i vojni Arsenije, saopštila je Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Pred svečanim strojem pripadnika jedinice, sumirani su rezultati rada u godini za nama i najistaknutijim pojedincima uručene nagrade i priznanja. Episkop Arsenije je komandantu 63. padobranske brigade uručio Orden Svetog Save drugog reda kojim je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve odlikovao jedinicu za veliku ulogu u odbrani otadžbine i zaštiti srpskog naroda.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici komandi i jedinica Vojske Srbije, raniji komandanti, članovi porodica poginulih pripadnika jedinice i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i udruženja veterana 63. padobranske brigade.