Novac od grada kasni, Železničar na ivici opstanka

|   Sport
Železničar je na ivici opstanka, upozorili su iz uprave niškog rukometnog kluba. Iako ekipa u aktuelnoj sezoni beleži dobre rezultate, takmiči se u plej-ofu ARKUS lige i planira borbu za titulu u Kupu Srbije, veliki finansijski problemi ugrožavaju egzitenciju, navodi se u saopštenju za medije.
Foto: televizija Kopernikus

 

Iz Železničara podsećaju da je budžet za sport u Nišu ove godine prepolovljen, ali i da čak i to smanjeno finansiranje kasni zbog, kako se navodi, "nečijeg hira i omalovažajućeg odnosa".

Klub je tokom proteklih godinu i po dana prepolovio stari dug, pokrenuta je škola rukometa, a ekipa je u šampionatu do sada ostvarila odlične rezultate, ali je izostanak obećanog novca iz gradske kase doprineo situaciji koju u svom saopštenju iz Železničara opisuju kao "ivicu provalije".

Sredstva od sponzora nisu dovoljna i svima u klubu se duguju plate za poslednja tri meseca. Rukometašima koji nisu iz Niša preti izbacivanje iz stanova zbog neplaćenih kirija.

Predsednik upravnog odbora kluba Ljubomir Pavlović poručuje da ako ne dođe do hitne reakcije iz grada, Železničar, a verovatno i ostali sportski kolektivi u Nišu neće još dugo izdržati.