Nišlija na svetskom prvenstvu u Kurševelu (Courchevel, Francuska)

|   Sport
7. Februara otvoreno je 47. svetsko prvenstvo u alpskom skijanju, na kome će se skijaši iz preko 70 nacija takmičiti u 5 disciplina - spust, superveleslalom, paralel, veleslalom i slalom.
Foto: televizija Kopernikus

 

“U prethodnim danima, ordenje za najbolje skijaše brzih disciplna već je u rukama novih svetskih šampiona, dok se polako pripremamo za one nama najvažnije - tehničke discipline (slalom i veleslalom). Svoju valjnost ogledaju u samoj činjenici da će Srbija imati svoje predstavnike i takmičare koji će stati na crtu sa najvećim imenima svetskog skijanja”, poručuju iz Skijaškog kluba “Niš”.

Jedan od predstavnika Srbije i član Ski Kluba NIŠ biće Rastko Blagojević, višestruki prvak države i trenutno jedan od najperspektivnijih skijaša naše zemlje, najavljeno je iz niškog Skijaškog kluba.

Rastko ima 24 godine, a ujedno je i apsolvent Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Već 15 godina je aktivan takmičar, koji beleži uspehe još od malih nogu.

Pored Rastka Blagojevića ove godine će Srbiju predstavljati i Veselin Zlatković (SK Midžor-Knjaževac) i Iva Nikolić (Beogradski Ski Klub). Sa njima su trebali da nastupe i Rašo Jevremović, Aleksa Tomović i Dušan Vojnović ali zbog povreda neposredno pred takmičenje propuštaju ovaj sportski dogadjaj.

Ovogodišnje svetsko prventsvo se održava u Kurševelu i Meribelu (Courchevel, Maribel) u Francuskoj, koji pripadaju svetski poznatom skijalištu Tri doline (Les 3 Vallees). Najveće skijalište na svetu Kurševel je kao domaćin pripremio prave izazove za sve učesnike ovog velikog takmičenja!

Rastka i ostatak ekipe, pre samog finala očekuju kvalifikacije 16.2. i 18.2., nakon čega predstoji veliko finale 17.2. - Veleslalom i 19.2. - Slalom. Start prve vožnje oba finala biće u 11h, a TV prenos se može pratiti na Eurosport-u.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar