Niški Fakultet sporta obeležava „Plavu nedelju“

|   Život
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu (FSFV) se priključio obeležavanju „Plave nedelje" - svetskenedelje podizanja svesti o autizmu.
Foto: FSFV/Bojan Jorgić

 

Tokom tekuće „Plave nedelje", već nekoliko godina, FSFV organizuje druženje sa mnogim udruženjima koja okupljaju decu i mlade sa autizmom (Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Organizacija Dan, Akord Media), ali i sa ostalim oblicima smetnji u razvoju.

Na studijskom programu osnovnih akademskih studija – fizičko vaspitanje i sport, u okviru predmeta Adaptirana fizička aktivnost , studenti imaju praktičnu nastavu instruktaže fizičkog vežbanja sa decom autističnog spektra poremećaja. Reč je o nastavi koju je jako složeno organizovati, ali je i veoma korisno praktično iskustvo za buduće profesore sporta i fizičkog vaspitanja, saopšteno je sa fakulteta.

„Autizam ne traje samo tokom aprila meseca, ne samo tokom Plave nedelje. On traje čitavu godinu. Zato, kao i tokom godine, danas Plavu nedelju obeležavamo radno. Razlika je u tome što smo se na kraju današnjeg vežbanja družili, deca, njihovi roditelji, studenti i mi nastavnici." – rekao je prof. dr Bojan Jorgić, profesor nekoliko predmeta iz oblasti fizičkih aktivnosti osoba sa invaliditetom.

Foto: FSFV/Bojan Jorgić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar