Niški aerodrom biće glavni srpski aerodrom

|   Info
Predsednik Aleksandar Vučić poručio je u Nišu da će država, kada "Vansi" preuzme beogradski aerodrom, sve svoje snage preusmeriti na Aerodrom "Konstantin Veliki", koji će biti glavni srpski aerodrom u koji će država ulagati. Istakao je da država razgovara sa "Er Srbijom" da uvede nove linije sa niškog aerodroma do različitih svetskih destinacija.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: RTS

Vučić je naglasio da će država svoje snage preusmeriti i na aerodrom Lađevci kod Kraljeva, koji će biti mešoviti vojno-civilni aerodrom.

"Aerodrom u Nišu će biti suštinski glavni srpski aerodrom, u koji će ulagati srpska država i očekujemo još bolje rezultate i sve više turista"”, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga.

Dodao je da će dati punu podršku za još brži razvoj tog dela zemlje.

Prema njegovim rečima, država je spremna da pomaže i dalje i Niš i Prokuplje, Vranje za uređenje gradskih sredina, i za privlačenje turista.

Vučić je izjavio da država razgovara sa "Er Srbijom" da uvede nove linije sa niškog aerodroma do različitih svetskih destinacija.
Odgovarajući na pitanje da li je ukidanje leta Niš–Malme deo "plana razvoja" niškog aerodroma, Vučić je zahvalio na "zlonamernosti pojedinih medija", koja, kaže, podstiče, i objasnio da to nije bila odluka niškog aerodroma, već kompanije "Vizer", zato što nisu imali dovoljno putnika.

"Inače svoj biznis ne bi napuštali nikada", podvukao je Vučić.

Poručio je Nišlijama da ne brinu i da će država uložiti mnogo više novca i neće, kako kaže, biti prebacivanja para sa aerodroma na određene agencije bez ikakvog zakonskog osnova, kao ni drugih sličnih stvari koje su se dešavale.
"Ljudi će imati zagarantovan posao, sigurnu budućnost. Mi danas pregovaramo i razgovaramo sa 'Er Srbijom' da uvede pojedine letove iz Niša za različite svetske destinacije. Uveren sam da će to biti dobra velika vest i značajna novost za Nišlije", rekao je Vučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar