Niš domaćin međunarodnog turnira košarke u kolicima

|   Sport
Regionalni turnir košarke u kolicima igra se predstojećeg vikenda u Nišu. Domaćin je Nais, a svoje predstavnike na takmičenju Balkanske lige imaće Crna Gora, Bugarska i Bosna i Hercegovina.
Foto: televizija Kopernikus

 

Mečevi se igraju u hali Čair, karte se ne naplaćuju, a prva utakmica počinje u subotu od 10 sati. Klub košarke u kolicima Nais imao je odlične rezultate u prošloj sezoni i sa pravom uz visoke ambicije dočekuje goste iz regiona.

„Ovo je neki vid naše rehabilitacije. Pomaže nam dosta. Mlad smo klub, ali trudimo se, treniramo. Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat, iako protivnici dolaze sa najboljim igračima iz svoje zemlje, praktično reprezentativnim sastavom“, rekao nam je Dušan Lazarević, igrač KKK Nais.

Košarka u kolicima je vrlo važna, ne samo zato što pruža priliku osobama sa invaliditetom da se bave sportom, već i zbog mogućnosti za socijalizaciju i kvalitetniji život.

„Sjajno je da grad Niš evo već drugu godinu zaredom bude domaćin regionalnog turnira. Niš je na mapi košarke u kolicima, nema puno gradova u Evropi koji imaju ovakav klub. Turnir je veoma važan zato što će osobe sa invaliditetom da dođu na utakmice, ili čuju za takmičenje i možda se zainteresuju za sport“, kaže Prof. Dr Marko Aleksandrović, generalni sekretar Balkanske lige košarkaše u kolicima.

Na turniru u Nišu učestvuju Paramont iz Podgorice, Levski iz Sofije, Bijeljina i Nais. Mečevi su prethodno igrani u Bosni u oktobru i Podgorici u novembru. Posle Niša takmičari idu u Bugarsku, u aprilu.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar