Na regionalnom putu vozili 179 i 176 kilometara na čas

|   Info
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u kontroli saobraćaja, juče su na putu Niš - Doljevac, „presretačem“ zaustavili vozače „Pasata“ i „Bmv“ koji su prekoračili brzinu za 119, odnosno 116 kilometara na čas.
Foto: televizija Kopernikus

 

Policija je zatekla četrdesetdevetogodišnjeg vozača „Pasata“ koji je vozio 179 kilometara na čas i šezdesetšestogodišnjeg vozača „Bmv“, koji je vozio 176 kilometara na čas na mestu gde je dozvoljena brzina 60 km/h, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Zbog prekršaja nasilnička vožnja, vozaču „Pasata“ policija odredila zadržavanje do 24 časa nakon čega će biti priveden u Prekršajni sud u Nišu.

Prekršajni sud je, zbog istog prekršaja, vozaču „Bmv“ izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od devet meseci.

Apelujemo na vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, kao i sve ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju, poručiju iz Policijske uprave u Nišu.