Multimedijalna izložba u na staroj Glavnoj železničkoj stanici

|   Info
U zgradi stare Glavne zelezničke stanice u Savskoj ulici bice otvorena prva multimedijalna izložba instrukture Srbije pod nazivom „ Nastavljamo da pravimo dobre vesti.”

 

 Glavna zeleznicka stanica u Savskom amfiteatru od 1.jula  otišla je u istoriju. Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i  infrastrukture Zorana Mihajlović otvoriće u glavnoj  zgradi  multimedijalnu izlozbu  pod nazivom “Nastavljamo da pravimo dobre vesti”. Povod  organizovanja izložbe je obeležavanje godinu dana rada Vlade Srbije.Izložba, koju će posetioci moći da pogledaju, prema rečima Mirjane Pavlović iz Koridora Srbije, predstavlja jedinstvenu priliku da se Beograđani direktno upoznaju sa projektima koji Koridori realizuju, s obzirom sa su njihova gradilišta udaljena od Beograda.

“Posetioci će moći da vide i Titov Plavi voz, kao i najsavremenije vozove naše železnice, zatim svu mehanizaciju za pravljenje puteva, valjke, bagere, ali i dronove, čamce. Biće izložene fotografije završenih projekata, a svoje postavke imaće Koridori, Putevi Srbije, Železnica, Smatsa -Kontrola letenja Srbije i Crne Gore) i Beograd na vodi.”

Budući da izlaganje postavke organizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sva preduzeća koja rade u okviru Ministarstva imaće svoje štandove, a njihovi zaposleni predstaviće se u karakterističnim uniformama

 “Biletarnice će biti  pretvorene u šalter za informacije, institucije i javna preduzeća koja rade u okiru ministartsva  na kojima će gradjani moći da dobiju sve potrebne informacije ali i da doplate tagove za  elektronsku naplatu. Videćete ljude koji grade našu zemlju, od putara, preko železničara, pilota, do brodskih kapetana, inspektora, ljudi iz katastra “- najavila je Pavlović

Biće predstavljeni i radovi i rukotvorine žena sa sela izrađeni u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", za najmlađe je za predviđen poseban dečji kutak, a za sve posetioce biće organizovane i nagradne igre.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar