Konkurs za buduće pilote

|   Info
Aero klub "Vazduhoplovci Niša" i Ministarstvo odbrane Srbije pozivaju mlade da učestvuju u projekatu "Biću pilot", koji će obezbediti nastavu i letove (motornom jedrilicom) informativnog karaktera.
Foto: PixabayAero klub “Vazduhoplovci Niša” iz Niša i Ministarstvo odbrane Srbije organizuju projekat  "Biću pilot" sa neposrednim učešćem mladih kroz ulogu pilota.

Očekuje se da će realizacijom projekta, 40 kandidata, životne dobi 16-18 godina, steći veću motivisanost i lakše se opredeliti za poziv pilota.

Organizatori napominju da će projekat sprovoditi stručna i ovlašćena lica sa iskustvom.

Zainteresovani mogu aplicirati onlajn na internet adresi https://forms.gle/1u5atxsethY63xEE8 najkasnije do 7.10.2022 god.

Kandidat povratno email-om, dobija link na kome će popuniti upitnik, koji će dostaviti najkasnije do 8.10.2022 god. nakon čega će se smatrati prijavljenim.

Selekcija prijavljenih će biti izvršena do 12.10.2022 god. nakon čega će biti obavešteni samo prvoplasiranih 40 kandidata. U slučaju otkazivanja jednog od kandidata, biće pozvan naredni rangirani kandidat.

Letovi motornom jedrilicom, će se odvijati na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu ili na aerodromu Blace, u periodu od 16.10. – 20.11.2022 god. što će zavisiti od usaglašavanja svih faktora (vremenskih uslova, uslova vazdušnog saobraćaja, mogućnost kandidata i dr.) u cilju obezbeđivanja bezbednosti. Trajanje leta je 60 minuta. U ovom segmentu kandidatat će biti u potpunosti aktivan učesnik.

Trajanje teoretske nastave je ukupno pet nastavnih časova u jednom danu za vikend.

Realizacija leta sa pripremom i analizom je u jednom danu za vikend. Troškove prevoza, ishrane kandidat snosi sam.

Dodatne informacije se mogu dobiti putem email-a: akvazduhoplovcinisa@gmail.com