Konkurs LFN za podršku idejama građana u Nišu u 2022. godini

|   Info
Lokalna fondacija Niš otvorila je novi konkurs na kojem je formalnim i neformalnim grupama građana dostupno čak 18.000 evra za realizaciju kreativnih ideja. Treći po redu konkurs LFN otvoren je do 31. maja 2022. godine.
Foto: LFN - promo

 

“Posle uspešno sprovedena dva konkursa u 2021. godini i 15 podržanih inicijativa građana, LFN želi da novim konkursom pruži podršku komšijama, aktivnim Nišlijama koji su spremni da pokrenu pozitivne promene u svojoj ulici, naselju, selu i gradu. Ovim javnim pozivom biće podržane inicijative koje doprinose razvoju Niša i povećanju kvaliteta života u zajednici, kao što su inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta”, poručili su iz te organizacije.

Iznos sredstava koji se dodeljuje kreće se do maksimalnih 120.000 dinara za manje inicijative, gde prednost imaju neformalne grupe i maksimalno do 350.000 dinara za veće inicijative, kod kojih prednost imaju registrovana udruženja.

Podršku će dobiti minimum šest manjih inicijativa i minimum četiri velike, najavljeno je iz LFN-a.

Podrška je namenjena registrovanim udruženjima građana i neformalnim grupama* koje:
- Pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti
- Zastupaju opšte interese svoje zajednice
- Deluju na teritoriji Grada Niša

Iz LFN-a preciziraju da se pod “neformalnim grupama” podrazumevaju grupe od najmanje troje ljudi, koje su okupljene oko rešavanja problema u lokalnoj zajednici i nisu formalno registrovane.

Više o konkursu moguće je saznati na sajtu fondacije.