Hamas: Dogovoren mir sa Izraelom

|   Info
Izrael i ekstremistička grupa Hamas dogovorili su se da vrate mir u Pojas Gaze, saopštio je portparol Hamasa.
Foto: YouTube printscreen

Izvor: RTS

"Uz napore Egipta i Ujedinjenih nacija postignut je dogovor da se vratimo u doba mira između Izraela i palestinskih frakcija", rekao je portparol, prenosi Rojters.
Nakon što je izraelski vojnik preminuo od rana zadobijenih nakon napada Palestinaca na granični prelaz Gaze i Izraela, izraelska vojska pokrenula je napade protiv meta ekstremističke grupe Hamas u Gazi.

Vojska je potvrdila da je vojnik preminuo nakon što su "terorističke grupe" otvorile paljbu i on je prva žrtva u višemesečnom sukobu Izraela i Gaze na granici, prenosi AP.

Vojska Izraela saopštila je da je napala 15 položaja Hamasa, uključujući skladišta oružja, komandne i kontrolne centre i poligone za trening.

Izrael je izvršio vazdušne napade i poslao tenkove na položaje ekstremista u Gazi, a u napadima su ubijena četiri Palestinca, nakon što su oni otvorili paljbu na izraelske vojnike nedaleko od granice Gaze i Izraela, saopštili su izraelski zvaničnici.

Ministarstvo zdravlja Gaze potvrdilo je da su četvorica Palestinaca poginula u izraelskim napadima, dok je Hamas saopštio da su tri od četiri poginula Palestinca njihovi članovi.

Prema pisanju medija iz Gaze, Palestinci su navodno pucali minobacačima u pravcu izraelske granice.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar