Dodik: Ujedinićemo se - uradićemo to na miran način

|   Info
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Somboru, na skupu povodom 24 godine od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije, da onaj ko pokuša da otme imovinu Republike Srpske saziva sednicu Narodne skupštine Republike Srpke, na kojoj će biti doneta odluka o osamostaljenju.
Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

 

Izvor: FoNet

"Dosta mi je vaših lažnih obećanja da razgovaramo, neću više da vas gledam i da vas trpim", poručio je Dodik sa komemorativnog skupa.

Kako je rekao, svi se moraju usmeriti ka miru, "ali koji nam mir nudite u Bosni i Hercegovini".

Dodik je istakao da se NATO agresija ne može oprostiti, jer su bezdušno pokušali da potcene i ponize srpski narod i nisu imali ni toliko obzira da se izvine onima koje su nazivali kolateralnom štetom.

"Mi nismo kolateralna šteta. Naša deca su ginula, naši ljudi su ginuli", rekao je Dodik, dodavši da srpski narod čine "i živi i mrtvi i oni koji će doći".

On je istakao da se nekada govorilo da zemlje regiona treba da se odluče za Evropsku uniju, a danas im se postavljaju ultimatumi.

"Mi ne želimo Evropu ultimatuma, to nije Evropa u koju mi želimo da idemo. Znamo da ne smemo da izgubimo svoj suverenitet, koji počiva na narodnoj volji. Srbi imaju dbe države - Srbiju i Republiku Srspku i to moraju da nam priznaju", kazao je Dodik.

On je dodao da su "od Aleksandra Vučića pokušali da dobiju potpis za sporazum, a kada toga nije bilo, rekli su da to ipak važi jer su izdali takvo saopštenje".

Dodik je istakao da ideja o ujedinjenu srpskog naroda mora da živi, bez obzira na one koji su bombardovali Srbiju i Republiku Srpsku

"I ujedinićemo se. Uradićemo to na miran način i bez obzira što mnogi kažu da nećemo, ja kažem - baš hoćemo", poručio je Dodik.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar