Dačić: Nećemo pristajati na ucene

|   Info
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Mislimo da je neporebno da po ko zna koji put ponavljamo iste stavove, mi smo uvek bili za dijalog, nikada nismo bili za to da potpisujemo sporazume koje ne sprovodimo, poput Prištine, rekao je Dačić, komentarišući navode da bi u Beograd mogao da stigne neformalni dokument iz SAD i EU sa zahtevom za priznanje Kosova.

Ocenio je da je realno očekivati da će sada SAD i EU nastupati zajedno, pošto se njihov odnos promenio i popravio, ali je istakao da "mi više nismo u situaciji da samo osluškujemo i gledamo kako reaguju gospodari".

"Pritisak će se pojačati, biće teških pritisaka, ali je situacija na terenu drugačija nego ranije - mogu da misle i rade šta hoće, ali sve zavisi od političkog rukovodstva u Beogradu, a mi nećemo pristajati na ucene", poručio je Dačić.