Brisel: Prvo odvojeni sastanci, pa trilaterala

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Briselu u okviru nive runde dijaloga Beograda i Prištine.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Sastanak, kome će prisustvovati i šefica EU diplomatije Federika Mogerini, bi trebalo da počne oko 9.00 časova ujutru i da se završi "rano popodne", saznaje Tanjug u Briselu. U delegaciji Prištine ovoga puta očekuju se, osim Tačija, i premijer Ramuš Haradinaj i predsednik parlamenta Kadri Veselji.

U delegaciji Beograda pored predsednika Vučić‡a bić‡e i šef kancelarije za KiM Marko Аurić‡.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini najavila je da ć‡e se na sastanku u sredu "sagledati dosadašnji napredak u razgovorima o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji i isplanirati sledeć‡e koraci i sastanci kako bi se osiguralo da se rad izmeđ‘u obe strane nastavi intenzivnim tempom".

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić‡ kaže da će se na današnjem sastanku razgovarati o napretku u postizaju sporazuma o celovitoj normalizaciji odnosa, ali i o intenziviranju rada na sveobuhvatnom sporazumu.

Kocijančić‡ je navela da ć‡e današnja runda razgovora početi odvojenim sastanicima Federike Mogerini sa obe delegacije nakon čega ć‡e uslediti trilaterani sastanak. Kocijančić‡ je navela moguć‡nost razgovora "u različitim formatima" i "bez prisustva Federike Mogerini" tokom dana.

Kocijančić, međutim, nije mogla da potvrdi da li ć‡e uskoro biti održana još jedna runda razgovora predsednika Srbije i Kosova. "Za nas je važno da je rad u toku i da su kontakti redovni", navela je -ona.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar