Ažuriranje zbog bezbednosnih propusta na iPhone, iPad i Mac uređajima

|   Infotehno
Kompanija Epl (Apple) objavila je ažuriranje kako bi popravila bezbednosne propuste na svojim iPhone, iPad i Mac uređajima, za koje tvrdi da su ih hakeri možda "aktivno iskorišćavali", prenosi BBC.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet, BBC

Ta tehnološka kompanija je navela da novi softver "pruža važna bezbednosna ažuriranja i preporučuje se svim korisnicima".

Greška bi mogla omogućiti hakerima da preuzmu potpunu kontrolu nad pogođenim uređajima, sugerišu stručnjaci iz IT industrije.

Ažuriranje je dostupno za iPhone 6s i novije verzije, iPad Pro, iPad Air 2 i novije verzije i iPad pete generacije i novije. Takođe je dostupan za iPad mini 4 i novije verzije i iPod touch sedme. generacije.

Apple napominje da su hakeri iskoristili tu grešku da infiltriraju VebKit, motor koji pokreće Apple veb pretraživač Safari. Kompanija je saopštila da bi hakeri mogli da eksploatišu tu grešku ako bi korisnik pristupio "zlonamerno kreiranom veb sadržaju".

Za ogromnu većinu korisnika nema razloga za paniku, jer nema nagoveštaja da su hakeri iskoristili bezbednosnu rupu za pokretanje masovnih napada na širu javnost.