Završen Nišvil džez festival

|   Info
Nastupom Boba Geldofa u Nišu sinoć je završen jubilarni 25. Nišvil džez festival. Pozorišni i muzički festival ove godine posetilo je više od 200 hiljada ljudi, kazao je direktor festivala Ivan Blagojević.

Legendarni muzičar Bob Geldof sinoć je napravio irsku žurku na završnoj večeri Nišvil džez festivala u niškoj tvrđavi.Kako su istakli organizatori ovo je bilo najbolje izdanje Nišvila do sada, i ove godine oboreni su svi rekordi.
Deluje nelogično da smo svake godine sve bolji, ali činjenica je da smo imali lepo vreme, divnu publiku, dobro izbalansirane izvođače i da nismo imali nijedan jedini incident, dodao je direktor festivala Ivan Blagojević.
Pored Geldofa sinoć je nastupio i gitarista Ratko Zjača koji je istakao da u Istočnoj Evropi ne postoji bolji festival od ovoga.Od organizacije, atmosfere do legendarnih imena koja su svirala, istakao je muzičar.
Organizacija festivala je neverovatna, mislim da mnogi ljudi u Nišu nisu ni svesni kakav festival imaju, jer je ovaj festival unikat. U Istočnoj Evropi ja nisam video bolji festival i po programu i po organizaciji, dodo je Zjača.
Jubilarni 25. „Nišvil džez festival" ostaće upamćen po do sada najboljem izboru muzičara iz oblasti klasičnog džeza, po velikoj posećenosti i najvećem broju besplatnih pratećih programa. Internacionalni džez festival počeo je 2. avgusta, a svečano je zatvoren sinoć 11. avgusta.