Zabavno muzičko veče u Gornjem Matejevcu

|   Info
Uoči velikog verskog praznika Petrovdana u Gornjem Matejevcu nadomak Niša organizovano je zabavno muzičko veče. Manifestaciju je organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke Pantelej i mesni odbor Gornji Matejevac, a svim prisutnima priređen je bogat kulturno-umetnički program.
Foto: KCN

Uprkos lošem vremenu veliki broj ljudi okupio se u Gornjem Matejevcu kako bi ispratio kulturno-zabavni program koji su opštinski odbor Srpske napredne stranke Pantelej i mesni odbor Gornji Matejevac priredili u njihovu čast. Narodne igre i pesme iz Srbije predstavili su Folklorni ansambli Kulturno-umetničkih društava Abrašević iz Niša i Prekonoga iz Svrljiga.

‘’Svake godine se trudimo da pravimo ovakve manifestacije i opština u Matejevcu za svaki veliki praznik je posvećena građanima pre svega u vidu donacije u hrani i piću, ali i materijalno’’, ističe predsednik Saveta mesne zajednice Gornji Matejevac, Nemanja Rajković.

Pored zabave i druženja, ovo okupljanje bila je i prilika da organizatori razmenjuju iskustva, mišljenja i prave planove o budućim aktivnostima,  izjavio je predsednik GO Pantelej, Bratimir Vasiljević.

‘’Sve mesne zajednice na teritoriji gradske opštine Pantelej imaju redovnu komunikaciju, sastanke, dogovore oko svega onoga što je potrebno selu da radimo. Lako dođemo do dogovora da se ovako malo opustimo i proveselimo i mislim da je ovo dobro i za građane i za sve nas’’, kaže Vasiljević.

Organizatori dodaju da će ova manifestacija dodatno učvrstiti dugogodišnju saradnju između Mesne zajednice Gornji Matejevac i GO Pantelej i doprinetu unapređenju ovog niškog mesta.