Vulin: Od početka godine zaplenjeno više od dve i po tone droge

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je od 1. januara do danas procesuirano 18 organizovanih kriminalnih grupa, od kojih osam u vezi sa trgovinom drogom, kao i da je u tom periodu zaplenjeno više od dve i po tone droge, saopštio je MUP.
Foto: Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

Nastavljamo žestok obračun sa kriminalcima i narko-dilerima, ali isto tako nastavljamo da snažimo, opremamo i razvijamo kriminalističku policiju, rekao je Vulin koji je u Nastavnom centru "Makiš" prisustvovao taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP) uz korišćenje najsavremenijih pušaka namenjenih za vežbe i obuke.

Dodao je da mu je važno da svaki pripadnik UКP ima "najbolju moguću" opremu, oruđe i oružje, kao i da budu bezbedni i zaštićeni pri obavljanju zadataka, i da se zato kontinuirano ulaže u UKP.

Opremu koja je korišćena tokom vežbe obezbedilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a koristi se za uvežbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih dela prilikom zaustavljanja vozila koja oni koriste, kao i prilikom upada u prostore koje koriste, navedeno je u saopštenju.

Foto: Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije