Usvojen treći rebalans budžeta Gradske opštine Medijana

|   Info
Održana je 14. sednica Skupštine Gradske opštine Medijana na kojoj je usvojen treći rebalans i finansijski izveštaj za prvih šest meseci.
Foto: televizija Kopernikus

 

Odbornici Skupštine opštine Medijana usvojili su na 14. sednici Izveštaj o izvršenju budžeta Gradske opštine Medijana za period januar-jun 2022. godine, kao i Predlog o trećoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu Gradske opštine Medijana za 2022. godinu.

Obrazlažući rad opštine u prvih šest meseci, predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da je najviše sredstava izdvojeno za komunalno uređenje i ugradnju 32 podzemna kontejnera, jednokratne pomoći i pomoć porodicama sa troje dece.

- Za rekreativni odmor za decu iz hraniteljskih porodica izdvojeno je oko pola miliona dinara. Uz pomoć Grada realizovali smo Medijanino kulturno leto, trodnevnu manifestaciju koja je bila izuzetno posećena – rekao je Kocić i naglasio da je rad i opštine Medijana uslovljen nepovoljnim kretanjima na tržištu, zbog rata u Ukrajini, ali da građani ne trpe i da se rešavaju svi zahtevi koji su u nadležnosti opštine.

Na sednici su razmatrani izveštaji o radu Komisije sveta Petka i drugih skupštinskih tela.