Uklonjen skejt park u Nišu

|   Info
Zbog bezbednosti dece na igralištu, preko puta Merkatora u Nišu, uklonjen je skejt park, koji je kako navode iz JKP Medijane, oštećen i ne postoji mogućnost da se on ponovo rekonstruiše. Obzirom da je avgustu 2018. godine stupio na snagu pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta i postavljanju dečijeg mobilijara, gradska opština Medijana navodi da je u skladu sa tim pravilnikom odučila da oštećene mobilijare, koji nisi bezbedni za decu, ukloni i u saradnji i dogovoru sa građanima napravi nove.

Gradska opština Medijana i JKP Medijana danas su uklonili oštećen i nebezbedan skejt park, koji se nalazi na igralištu za decu, preko puta Merkatora u Nišu. S obzirom da iz opštine nisu imali podatak ko je postavio skejt park na Bulevaru, a u skladu sa novim pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, koji je 2018. stupio na snagu i predviđa popravku mobilijara isključivo od strane proizvođača, odlučili su da zbog bezbednosti dece uklone isti, i zamene novim.
-Sagledali smo situaciju skejt parka i utvrdili da ne bi mogli da ga vratimo u prvobitno stanje jer ne bi ispoštovali odredbe pravilnika, i iz tog razloga obratili smo se JKP Medijani da ukloni dotrajali skejt park, kako bi deca bila bezbedna.
Kao društveno odgovorno preduzeće, uvek smo tu da izađemo u susret građanima, a u ovom slučaju izašli smo u susret opštini Medijana, za uklanjanje skejt parka koji je dotrajao.
-Za ovakve i slične probleme, javne institucije nam se javljaju preko građana, kao i sami građani koji nam šalju mejlove, obaveštavaju nas o problemima koji postoje preko društvenih mreža kao i preko nove aplikacije Eko Lovac, a mi smo tu da svima njima izađemo u susret i pomognemo.Isti problem postoji na još nekoliko lokacija u Nišu, Park Sveti Sava koji je dosta oštećen, kao i park u ulici Rengenova, a svi oni biće vrlo brzo renovirani, kažu iz Opštine Medijana.