Uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su krijumčarili migrante

|   Info
Policija je uhapsila osam osoba zbog sumnje da su krijumčarili migrante, a istragom su obuhvaćene još tri osobe koje nisu trenutno dostupne državnim organima, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Članovi te organizovane kriminalne grupe su od polovine februara do 27. septembra ove godine, za finasijsku korist od 1.000 do 6.000 evra po migrantu organizovali nedozvoljen prelazak državne granice sa teritorije Srbije u Mađarsku, Hrvatsku i Rumuniju, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Zapadne Evrope.

Ta kriminalna grupa je, sumnja se, organizovala prelazak najmanje 108 ilegalnih migranata različitih državljanstava tako što je  kupovala teretna vozila i prepravljala ih, praveći "štekove" - duple plafone, bunkere,  u kojima je krijumčarila migrante.

Kako bi opravdala izlazak vozila iz zemlje organizovana kriminalna grupa je nabavljala robu i carinsku dokumentaciju.

Uhapšeni su M.K, P.P, Ž.R, J.P, K.G, B.M, P.S. i D. R. zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje, a naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su M.H, F.B. i I.M. koji trenutno nisu dostupni našim državnim organima.  

Pretresi su u toku.

Svim uhapšenima je određeno je policijsko zadržavanje i  oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.