U niškom Pozorištu lutaka počele probe predstave "Bajka o Noćurku i Danici"

|   Život
U Pozorištu lutaka otpočele su probe predstave Bajka o Noćurku i Danici po tekstu niškog pisca Miloša Petkovića, u režiji Rastislava Ćopića.
Foto: televizija Kopernikus

 

Reditelj predstave u najavi kaže: „Bajka o Noćurku i Danici po motivima dečije knjige Miloša Petkovića, priča je o princu i princezi koji iako su veoma različiti, moraju da sarađuju da bi uspešno savladali prepreke u avanturi koja je pred njima. Zadržavajući veliki broj čarobnih junaka iz originala, ali i autentični razbokoreni stil pisca, ova dramatizacija zaoštrava odnose iz knjige, ali ne gubi njen duh i izvornu ideju - da sve razlike, odnosno svetlost i tamu, može ujediniti samo ljubav.“

Autorski tim uz Rastislava Ćopića koji pored režije i scenografije sa Milošem Petkovićem potpisuje i dramatizaciju i adaptaciju čine i  Dušan Stanković i Dragana Breza koji su zaduženi za kreaciju i izradu lutaka i kostima, Tomislav Nikolić koji će komponovati muziku i Nataša Ilić lektor.

Uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković, Tatjana Milenković, Dejan Gocić, Toma Bibić, Kristina Ranđelović (k.g.) i Branimir Ranđelović (k.g.).

Premijera je planirana za drugu polovinu aprila.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar