Talentovanim sportistima dodeljene stipendije

|   Info
I ove godine grad Niš je izdvoji četiri miliona dinara za najbolje sportiste. Na konkurs koji je bio u martu, prijavilo se 61 sportista, a njih 60 ove godine dobija stipendiju u iznosu od 6 800 dinara, na 12 meseci.

Kako bi se sportisti motivisali da imaju što bolje rezultate, grad Niš je i ove godine, najboljim sportistima dodelio stipendije. Oni su ispunili uslove za stipendiju i u narednom periodu primaće 6 800 dinara mesečno, što im kako oni kažu, puno znači.
-U sportskoj gimnastici osvarila sam dobre rezultate, koji su pokazali moj rad i trud, što je ujedno i grad prepoznao i nagradio.
-Ovo je moja prva sportska stipendija, koja će meni dosta značiti.
-Ovo je druga godina kako primam stipendiju, i dosta mi znači.
Stipendije uspešnim sportistima su ulaganje u budućnost, a mladima se šalje poruka da se trud vrednuje, kaže Branislav Kačar, gradski većnik za omladinu i sport.
-I kada nije bila zakonska obaveza, grad Niš je stimulisao svoje talentovane  i najbolje sportiste. Pre dve godine je izašao zakon, pa je samim tim ovo postalo i zakonska obaveza, tako da smo mi samo nastavili tu praksu.
Za ostvarivanje stipendije neophodno je bilo da sportisti ispunjavaju određene kriterijume, koji su propisani pravilnikom, kaže Milovan Bratić, predsednik komisije za dodelu sportskih stipendija.
-U sportovima iz prve kategorije, svi oni koji su u pojedinačnim sportovima imali, jednu od tri medalja, dobili su stipendije, dok je u ekipnim sportovima, to bio neko ko je bio pozivan u reprezentaciju.
Pored osvojenih medalja, mladi sportisti koji u buduće žele da konkurišu za sportsku stipendiju, oni moraju biti aktivni i uključeni u aktivnosti kluba, kako bi imali ovakve privilegije, dodaje Milovan Bratić.