SPORTSKO SABRANJE SVETE SRBIJE: Da nas bude više!

|   Info
Šesto Sportsko Sabranje Svete Srbije održano je na sportskim terenima Ade Ciganlije. Ovaj događaj je od posebnog značaja za grad Beograd, jer ima za cilj promovisanje duhovnog i telesnog zdravlja najmlađih posetilaca, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja.

Sabranje pod nazivom ”Da nas bude više”, ima za cilj očuvanje porodice, a počelo je Svetom Arhijerejskom Liturgijom na otvorenom, kao uvod u jubilej 8 vekova samostalnosti srpske Crkve i Države. Ove godine je posebno posvećeno odbojci, održani su i masovni sportski turniri za decu u okviru Kupa Svete Srbije iz fudbala, košarke, odbojke, pecanja, a najbolji su osvojili medalje i pehare.

 

Najmlađi su uživali u sportovima na otvorenom: gimnastici, penjanju na stenu, streličarstvu, jahanju, borilačkim veštinama i mnogim drugim sportovima. Pripadnici Vojske Srbije pokazali su mališanima kako su izgledale nekada hajdučke i viteške discipline, a gosti iz Grčke upriličili su ovaj događaj.

 

Posebno interesantni deci su bili zanimljivi njihovi omiljeni pevači koji su izveli neke od najpopularnijih numera. 

 

Najznačajniji aspekt manifestacije bila je akcija “Pogodi za život” - pucanje penala na golove sa metama, gde su sva prikupljena sredstva namenjena fondu za pomoć u lečenju oboleloj deci. Ova manifestacija ima za cilj očuvanje porodice, a organizuje je Pravoslavno sportsko udruženje ”Sveti Srb i ja”. Do sada je na jednom mestu okupila više od 130.000 posetilaca.

 

Novinar: Ivana Damnjanović