Spisak prodajnih mesta za penzionere u Nišu

|   Info
Građanima Srbije starijim od 65 godina biće omogućeno napuštanje svojih stanova i kuća i odlazak u kupovinu u nedelju 22. marta ujutru u periodu od 4.00 do 7.00 sati.

 

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije i u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, građanima Srbije starijim od 65 godina biće omogućeno napuštanje svojih stanova i kuća i odlazak u kupovinu u nedelju 22. marta ujutru u periodu od 4.00 do 7.00 sati.

Pripadnici MUP u tom periodu neće sprečavati građane da napuštaju svoje domove, ali samo pod uslovom da se kreću ka nekom od za tu priliku otvorenim prodajnim mestima. Sva druga kretanja, u smislu napuštanja grada, izvođenja kuđnu šetnju ili  poseta rođacima ili prijateljima neće biti dozvoljene.

U Nišu, po dogovoru sa resornim ministarstvom i Štabom za vanredne situacije za snabdevanje najstarijih sugrađana biće otvorena prodajna mesta navedena u tabeli.  Pod brendom Delhaize podrazumevaju se prodajni objekti MAXI, a pod brendom Merkator, prodajni objekti IDEA, na navedenim lokacijama. Svi ostali prodajni objekti biće u tom periodu zatvoreni. Rad tržnih centara je zabranjen, ali će za ovu priliku, raditi i prodajni objekti u okviru pojedinih tržnih centara.

Ispred svih navedenih prodajnih objekata dežuraće volonteri opštinskih Kontakt centara koji će građanima deliti maske za lice, i voditi računa o poštovanju udaljenosti osoba. Udaljenost između dve osobe u svakom trenutku mora biti veća od 2 metra, a zaposleni u prodajnim objektima vodiće računa o maksimalnom broju osoba koje  istovremeno mogu biti unutar objekta.

O poštovanju ovih odredbi i održavanju javnog reda i mira staraće se i pripadnici policije koji će biti prisutni kod svih prodajnih objekata.