Šon Kuti večeras na Nišvilu

|   Info
Nakon spektakularne druge večeri Nišvil džez festivala, večeras ce u niškoj tvrdjavi nastupiti jedan od najuticajnih džez muzičara današnjice Kris Poter,pored njega treće festivlaske večeri predstaviće se i jedan od vodećih svetskih izvođača world muzike Šon Kuti.

Treće veče glavnog programa Nišville jazz festivala, večeras će otvoriti Dusha Connection I Maja Jaku iz Austrije, od 19:30, kako oni ističu zadovoljstvo je svirati na jednom ovako značajnom festivalu kao što je Nišvil.
Pretposlednji dan Nivšila, obeležiće nastupi američkog saksofoniste Krisa Potera  jednog od najuticajnih džez muzičara od početka novog milenijuma, nastup legendarnog bubnjara Džamala Tomasa iz SAD.
Večeras će bend džamala tomasa biti ovde da promoviše mir, ljubav i sreću, zato smo mi ovde. Ne radi se o tome koji izvodjac je bolji, već o tome da uzivamo i pomazemo jedni drugima, kazao je Džamal Tomas.
Zvezda pretposlednjeg dana Nišvila biće i popularni Šon Kuti, koji je najveći deo života proveo čuvajući i produžavajući pozitivni angažovani politički stav i muzičko nasleđe svog oca Fele Kutija. Za album Black Times iz 2018. nominovan je za Gremi, pozicioniravši se među pet najboljih svetskih izvođača world muzike.