Sneg otežava odvoz smeća

|   Info
Sneg sa kojim se u gradu bore zaposleni u JKP „Mediana“ stvorio je nove probleme ovom komunalnom preduzeću koje se bavi i odvozom smeća. Zbog što efikasnijeg čišćenja ulica i javnih površina od snega, jedan broj radnika iz sektora čistoća angažovan je i na ovim poslovima, ali problem nastaje i zbog kontejnera koji su zatrpani snegom.

 


Izvor: Niške Vesti

„Što se tiče ekipa koje brinu o javnoj higijeni u gradu i što se  tiče odvoza otpada tu imamo povećane probeleme zato molim građane za malo strpljenja“, kaže direktor „Mediane“ Dragoslav Pavlović. „Imamo zaostatke u odvozu otpada iz razloga što  postoji sloj snega ispod kontejnera u gradu i što  se na nekim lokacijama kontejneri vrlo teško izvlače i dovoze do vozila. Postoje i lokacije na kojima kontejnere radnici dovoze do vozila i po sto i više metara. To je u ovakvim uslovima nemoguće uraditi“.

Pavlović kaže da su njihovi radnici pokušali radnim mašinama da skinu slojeve snega na tim putanjima  kontejnera ali to nije svuda moguće. Zbog toga je došlo do zaostatka u odvozu smeća.

„Pojačaćemo ekipe na odvozu smeća tokom današnjeg dana kako bi sve te zaostatke sustigli i ovaj problem koji se sada javio bude rešen“, naglašava Pavlović.

Što se tiče javne higijene stoji ona stalna molba građanima da ne odlažu svoj kućni otpad u male korpe  za otpad koje se nalaze na ulicama, već da to čine u posudama za otpad koje svako domaćinstvo mora da ima, to su kante za smeće u kućama, kontejneri za otpad u zgradama i javni kontejneri na javnim površinama.

„Moramo što više da rasteretimo male korpe za otpad koje su prepune jer nam je u ovakvim uslovima potrebno što više ljudi koji bi  bili angažovani na rasčišćavanju snega, a ne da celog dana čiste male korpe za odlaganje otpada koje se nalaze na ulicama i koje zaista umeju da budu prepune jer građani često u njima odlažu i kućni otpad“, kaže Pavlović.