Repertoar pozorišta lutaka u Nišu

|   Život
Tokom ove sedmice Pozorište lutaka izvešće predstave "Tri praseta" i "Princeza na zrnu graška" na matičnoj sceni i predstavu "Dobro jutro, laku noć" van nje.
Foto: televizija Kopernikus

 

Četvrtak, 22. mart, 16.00
Plato ispred Narodnog pozorišta
Predstava se izvodi u okviru manifestacije “Evropska nedelja urbane mobilnosti”
“Dobro jutro, laku noć”

Predstava je sačinjena od bajki “Nosorog i njegova dobra vila” i “Mister Krokodil” engleskog glumca i pripovedača Donalda Biseta, koje ističu etičke vrednosti važne za odrastanje – prijateljstvo, ljubav i pravičnost.

Predstavu je režirao Todor Valov, a uloge tumače Stanislava Joković, Srđan Miljković i Jelena Đorđević.

Četvrtak, 22. mart, 18.00
Scena Pozorišta lutaka
“Tri praseta”

Priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu prikazana je kroz doživljaje tri praseta čije bezbrižne živote ometa zloćudni i proždrljivi vuk. U nameri da mu doskoče, jedno prase gradi kuću od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Kućice od slame i pruća vuk uspeva da poruši, ali treća se je bila preveliki zalogaj čak i za njega. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

Nedelja, 25. mart, 11.30
Scena Pozorišta lutaka
“Princeza na zrnu graška”

Bajka slavnog Andersena govori o princu koji je želeo da se oženi pravom princezom. Iako je dugo tražio, prava princeza je sasvim slučajno “ušla” u njegov život. Za razliku od originalne bajke, dramaturg je u ovu izvedbu uveo i nove likove, a to su Miš i Grašak.

Predstavu je režirao Davor Dragojević, a uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić.