Prozivka u Radničkom, najavljena zvučna pojačanja

|   Sport
Na prozivci trenera nije bio Riota Noma čiji se dolazak iz rodnog Japana očekuje, a izostali su i Nikola Drinčić i Borivoje Ristić, kojima su istekli ugovori, ali je najavljeno potpisivanje novih. Sportski direktor Marko Jovanović govorio je o planovima za prelazni rok, u kojem će Nišlije pokušati da dovedu dva velika pojačanja, iako imena za sada ne pominju.
Foto: Televizija Kopernikus

 

Radnički je počeo zimske pripreme. Prozivku je obavio šef stručnog štaba Nenad Lalatović, a ekipu su za sada napustili Aleksandar Stanisavljević i Siniša Babić. Radnički je doveo i dva pojačanja – Petra Petrovića koji je već bio na pozajmici u timu sa Čaira i Nikolu Čumića, dosadašnjeg fudbalera Metalca.

U prolećnom delu sezone Nišlije brane drugo mesto na tabeli prvenstva, gde imaju devet poena manje od Crvene zvezde i šest više od trećeplasiranog Partizana. Radnički ima visoke ambicije i u Kupu Srbije, gde u četvrtfinalu igra sa Vojvodinom.

Na prozivci trenera nije bio Riota Noma čiji se dolazak iz rodnog Japana očekuje, a izostali su i Nikola Drinčić i Borivoje Ristić, kojima su istekli ugovori, ali je najavljeno potpisivanje novih.

"Moja velika želja, kao i želja prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva je da ove godine pokušamo da osvojimo trofej, mada je konkurencija veoma jaka. Iskreno, imao sam ozbiljnu ponudu iz inostranstva, išao samo tamo i na pregovore, ali je prevagnula moja želja da ostanem uz porodicu i da u Nišu završim započeti posao. Kada je reč o igračkom kadru, moram da kažem da će tu doći do određenih promena. Biće i odlazaka i dolazaka, a meni je trenutno najvažnije da sastanak Ivice Tončeva i Nikole Drinčića bude uspešan i da Drinčić ostane ovde do kraja sezone. To je jedan od najboljih igrača lige, koji nam je od izuzetne važnosti i naše najveće pojačanje biće njegov ostanak u Nišu. Što se tiče samih priprema, mi ćemo danas odraditi kompletne lekarske preglede, a od sutra krećemo sa trenizima dva puta dnevno. Pre podne će se raditi na fizičkoj spremi, a popodne ćemo raditi sa loptom. Zbog loših vremenskih uslova prinuđeni smo da treniramo u balonima, a iskoristio bih ovu priliku da pozovem grad Niš da nam pomogne da dobijemo jedan moderan pomoćni teren sa veštačkom travom, koji bi nam koristio baš po ovakvim uslovima", rekao je trener Nenad Lalatović.

Radnički nakon prvog dela priprema putuje u Tursku, gde će boraviti od 23. januara. Sportski direktor Marko Jovanović govorio je o planovima za prelazni rok, u kojem će Nišlije pokušati da dovedu dva velika pojačanja, iako imena za sada ne pominju.

"Za sada smo doveli Nikolu Čumića i Petra Petrovića, krilne igrače, od kojih očekujemo da opravdaju očekivanja u dresu Radničkog. Ovih dana ćemo dovesti i jednog proverenog fudbalera na poziciji desnog beka, čije ime još uvek ne bih otkrivao, a očekujem da će predsenik Tončev dogovoriti nastavak saradnje sa Drinčićem i Ristićem i da će nam se oni već sutra pridružiti. Potreban nam je i jedan ofanzivni vezni igrač, klasična „desetka“, sa jednim smo u poodmakloj fazi pregovora, tako da  narednih dana možete očekivati novajliju i na toj poziciji", rekao je Jovanović.

Prolećni deo sezone u Superligi počinje 16. februara.